***       Водещите вечерни новини       на 19 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 19 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! „Галъп“: ЕС е най-предпочитаната сила за партньор сред българите. Проверка на фактите опроверга Борисов за „нулевата миграция“


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 19 декември   

 

Европейският съюз (ЕС) е най-предпочитаната мощ за сътрудник измежду българите – и в икономическата сфера (42%), и в областта на сигурността (40%). Стойностите на България са над междинните за света, като я подреждат и измежду водещите проевропейски страни на Балканите.

Това демонстрира изследване на публичното мнение, извършено от международната Асоциация „ Галъп интернешънъл " в 64 страни.

***

Твърдението на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че през 2020 година, когато той към момента е бил министър-председател, е имало нулева миграция, е погрешно. Официалната статистика на Министерство на вътрешните работи за интервала демонстрира, че в тази година са открити 3486 незаконни мигранти, оповестява БНР в рубриката си " Проверка на обстоятелствата ".

Най-ниската регистрирана точка е през 2019 година, след която наклонността се обръща и стартира последователно повишаване, като през въпросната 2020 година се регистрира 60% растеж спрямо година по-рано.

Борисов се похвали с нулева миграция преди 2 години, когато е бил министър председател по време на конференцията в централата на ГЕРБ на 7 декември. Точните му думи са: " Преди две години, до момента в който отговарях аз за България, беше нулева миграцията и всички даваха за образец България по какъв начин се оправя с опазването на шенгенските граници ".

Официалната статистика на Министерство на вътрешните работи за противозаконната миграция демонстрира, че преди две години, през 2020 година - интервалът, за който приказва Борисов, са хванати 3486 незаконни мигранти - число, което е надалеч от нула.

***

***

Двамата безусловно се сблъскаха. " Питам Копейкин не е ли лицемерно да ПОМАГА на УКРАЙНА поради, че е водач на пропутинска партия? ", уточни Ваклинов. " Върховно двуличие е да уреждате генератори за Украйна вие, който сте с прякор Копейкин и сте водач на пропутинска партия, поради дори, че имате възбрана за влизане в Украйна ", съобщи репортерът.

" Това с генераторите ли е? Обръщате палачинката. Виждате, че Русия ще загуби войната. Това е хубаво, в случай че сте го създали, само че е лицемерно вие да го вършиме. Вие сте водач на проруска партия. ", реагира Ваклинов.

***

„ Русия ще показа документален филм, съгласно който се потвърждава, че Охридската архиепископия в никакъв случай не е била българска, а Македония е татковина на славянската книжовност. Премиерата на скандалния филм е замислена да бъде в Руското посолство в Скопие в навечерието на македонската Коледа. За провокацията оповестява изданието mkdenes.mk “.

***

***

Симона беше като шеф на автомивката, в която работех. Седеше и гледаше какво вършим. Това съобщи очевидецът Жоро Спасов пред Софийски градски съд по делото против Георги Семерджиев, който аргументи жестока злополука на бул. Черни връх с две жертви, написа " Телеграф ".

Свидетелят съобщи, че Георги и уволнената поради " чадър " над него някогашна полицайка Симона били в другарски връзки.   " Не знам дали тя взимаше заплата. На нас шефа ни плащаше “.

Спасов удостовери, че някогашният футболист е имал буркан и полицейска палка в автомобила си. По думите на очевидеца малко по- късно същата вечер пристигнал Семерджиев, бил пешком. Поискал му телефон и се обадил на Радева. Обяснил, че си изгубил ключовете и споделил да донесе стълба. " Изглеждаше зле. Нямаше кръв по него ". След 15 минути Радева пристигнала.

***

***

Тялото на 35-годишната жена е намерено от друга българка. Рано сутринта тя била шокирана от гледката, влизайки да я разсъни. Така открила, че тя е мъртва в леглото си.

Става въпрос за две дами от България, работещи в селското стопанство. Те живеят в Макри Гиало, Йерапетра (разположен в югоизточната част на остров Крит).

***

В Минск дойде и съветският министър на защитата Сергей Шойгу, заяви в Туитър началникът на отдела за интернационално военно съдействие към беларуското министерство на защитата Валерий Ревенко. По-рано той съобщи, че Шойгу и беларуският министър на защитата Виктор Хренин ще вземат участие в диалозите сред Путин и Лукашенко.

***

Обръщението на нидерландския министър председател бе в отговор на отчет, оповестен предходната година от назначен от държавното управление съвещателен съвет. Неговите рекомендации включваха опрощение от страна на държавното управление и приемане, че търговията с плебеи и робството от 17-ти век до тяхната анулация, които са се случвали непосредствено или косвено под нидерландско ръководство, са били " закононарушения против човечеството ".

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР